Delegaţie de investitori chinezi, în vizită de lucru la Giurgiu

Delegaţie de investitori chinezi, în vizită de lucru la Giurgiu

La iniţiativa Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti şi cu sprijinul Vinalcool Giurgiu, Primăria Municipiului Giurgiu a găzduit joi, 22 mai, o întâlnire de lucru cu o delegaţie din China specializată în creşterea animalelor.
Delegaţia chineză formată din 11 oameni de afaceri din provincia Shanxi a fost însoţită de vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), dl. Mihai Andriţoiu şi reprezentantul CCIB la Beijing, dna. Cristina Andriţoiu. Gazda întâlnirii a fost primarul Nicolae Barbu, alături de acesta fiind prezent şi viceprimarul Alexandru Vladu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Giurgiu, Alexandru Epângeac cât şi reprezentanţi ai unor firme şi ferme din Giurgiu.
În deschiderea întâlnirii, edilul Nicolae Barbu a făcut o scurtă prezentare a oraşului şi a principalelor proiecte de investiţii aflate planul de dezvoltare a municipiului. Apoi, vicepreşedintele CCIB, Mihai Andriţoiu, a vorbit despre atenţia deosebită pe care Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti o acordă relaţiilor de colaborare cu China, a făcut prezentarea fiecărui membru al delegaţiei chineze şi a detaliat programul acesteia în cele zece zile de şedere în România.
După descrierea de către Alexandru Epângeac a avantajelor pe care le agricultura locală le oferă, delegaţia chineză a solicitat mai multe informaţii privind procedura legală de achiziţionare a terenurilor agricole de către cetăţenii străini şi deschiderea unor afaceri la Giurgiu. „Principalul proiect pe care am dori să-l deschidem la Giurgiu este legat de creşterea animalelor, dar am dori să extindem activitatea cu domeniul tehnologiei industriale şi alte domenii aici la Giurgiu. După această vizită, vom transmite şi altor investitori din China informaţii despre Giurgiu, despre mediul de afaceri de aici şi avem convingerea că vor fi destui investitori interesaţi de această zonă”, a precizat dl. Duan Guiping, vice general manager al Shanxi Jingyang Energy Group Corp. Acesta şi-a exprimat totodată încrederea că în următoarele luni sau chiar zile companiile române şi chineze vor avea o bună colaborare, iar cu sprijinul Primăriei Giurgiu, atât românii, cât şi chinezii îşi vor putea atinge obiectivele şi vor beneficia de avantaje reciproce.
Primarul Nicolae Barbu şi-a exprimat disponibilitatea de a continua relaţiile de prietenie cu China, amintind despre o măsură luată anul trecut cu sprijinul Ambasadoarei Chinei în România, şi anume predarea limbii chineze la Liceul Teoretic „Tudor Vianu”de către un profesor din China.
Întâlnirea de la sediul Primăriei a continuat cu o vizită în teren la câteva ferme din judeţ.

Ultima modificare: 23.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea Giurgiu, în grafic cu pregătirile pentru alegerile europarlamentare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.